Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

                  Ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιεί το «Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της Υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς στην κοινότητα». Το πρόγραμμα γίνεται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης, ηλικίας 18-65 ετών, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 2106534507 και 6978101567 για να κλείσουν ραντεβού.


Οι συναντήσεις με το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 10πμ-1μμ (κατόπιν ραντεβού) στα Δημοτικά Ιατρεία Νέας Σμύρνης (τηλ. 2109370333).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ



Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ  27/11 (17:45-18:45)

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Σχολείου σας περιμένει ! 


(Πρώτη & Τελευταία ΤΕΤΑΡΤΗ κάθε μήνα)17:45 – 18:45

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  

Στην προσπάθειά μας να σας ενημερώνουμε καλύτερα, αποφασίσαμε να αναρτούμε στο blog αλλά και στον πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου, κάθε μήνα ή κάθε δίμηνο μία σύντομη αναφορά για τις ενέργειες των μελών του ΔΣ του Συλλόγου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013

  • Αγοράσαμε φάκελο-δώρο με περιεχόμενο μολύβι, γόμα, ξύστρα, ετικέτες, τετράδιο για να καλωσορίσουμε τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Δημοτικού.   
  • Φτιάξαμε πλαστικοποιημένα ταμπελάκια με 8 διαφορετικούς αγαπημένους ήρωες των παιδιών μας ώστε να μην ξεχνούν να τραβάνε το καζανάκι στις τουαλέτες (και έτσι να αποφεύγεται η δυσοσμία) και να πλένουν τα χεράκια τους. 

                                      
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013
  •  Οργανώσαμε  Τακτική Γενική Συνέλευση για να ακουστούν απόψεις, προβληματισμοί και προτάσεις με στόχο επίλυση προβλημάτων που αφορούν τα παιδιά μας. Ενημερώσαμε και παραδώσαμε επιστολή στη Διευθύντρια του Σχολείου  με όσα θέματα τέθηκαν από Γονείς.
  •  Αγοράσαμε 150 νέα σήματα για τους μαθητές που συμμετέχουν στις παρελάσεις του  Σχολείου μας.
  • Προσπαθήσαμε να οργανώσει ο Σύλλογος τις εξωσχολικές δραστηριότητες, κατόπιν αδυναμίας του Δήμου. (Είναι θέμα υπό εξέλιξη λόγω δυσκολιών που συναντήσαμε).
  •  Δημιουργήσαμε κίτρινο διαγραμμισμένο πλαίσιο για να διευκολύνεται η έξοδος των παιδιών μας.
  • Συναντηθήκαμε επανειλημμένες φορές, με τον προϊστάμενο της Α΄Βάθμιας με στόχο τη λειτουργία του ολοήμερου στο Σχολείο μας, την κάλυψη των κενών των ειδικοτήτων και την τοποθέτηση εκπαιδευτικού στο Δ1.
  • Συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης, Αλίμου και Π. Φαλήρου στην Α’ Βάθμια, αλλά και στο Υπουργείο Παιδείας.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης.

                                                              Ν. Σμύρνη, 3/11/2013


Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

       Οι γονείς που αποτελούμε το νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και που ασχολούμαστε με τα κοινά του Σχολείου αξιοποιώντας το χρόνο μας, προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο για τα παιδιά όλων μας.
       Όμως οι σκόπιμες αντιδράσεις και εμπόδια που συναντάμε από ένα, δύο, τρία συγκεκριμένα άτομα αποτελούν τροχοπέδη στην όποια προσπάθειά μας. Η συνεχής γκρίνια και αμφισβήτηση  έχει γίνει κουραστική και αναποτελεσματική για όλους μας.
       Απαιτούμε απ’ αυτούς τους  ανθρώπους, επιτέλους, αντί να κάνουν έξυπνη δήθεν κριτική και ν’ αντιστρατεύονται το έργο μας να θέσουν προτάσεις, να προτείνουν λύσεις και να συμμετέχουν ενεργά στο έργο του Συλλόγου πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.
      Όσοι λοιπόν, δεν θέλετε να συμμετέχετε, να στηρίζετε και να βοηθάτε στην προσπάθειά μας είναι φρόνιμο να απέχετε και να μας αφήσετε να συνεχίσουμε το έργο μας.
                                                                  
                                                                         Τα μέλη του ΔΣ

Η Πρόεδρος                            Ο Αντιπρόεδρος           Η Γραμματέας         

Κοντογούρη Έ.                            Κατσούλος Β.            Τσατσούλη Μ.         

Η Ταμίας                       Η Έφορος Πολ.Εκδηλώσεων 

Στεφανίδη Κ.                           Χαμάκου Γ.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013


Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η   Ξεκινάμε Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  30

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Όπως σας ενημερώσαμε στη γενική συνέλευση, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου θα επαναλειτουργήσουν τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας και φέτος.

Φέρτε τα παιδάκια σας την Πρώτη  &  Τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα 17:45 - 18:45 για να φύγουν αγκαλιά με ένα βιβλίο!

( ΥΠΕΥΘΥΝΗ : ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ  
Για να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη  επιπλέον  ημέρες, θα χρειαστεί να συνεργαστώ με έναν εθελοντή γονέα. Όποιος μπορεί να διαθέσει χρόνο, ας τηλεφωνήσει στο 6939 557339. Ευχαριστώ! )