Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
4ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ

‘Τηλεφωνούλης, Δορυφοράκιας, Φρυκτωρίδης & ο Καπετάν Θαλής στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών’

Παίζουμε επιτραπέζια, σκιτσάρουμε κόμικς, συναρμολογούμε το δικό μας πάζλ και στέλνουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης με τον υδραυλικό τηλέγραφο!
Όλα αυτά… στο φετινό διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ- για τέταρτη συνεχή χρονιά!- που συνεχίζει ακάθεκτο τη δημιουργική του πορεία με ολοκαίνουργιες ιδέες και νέες προσεγγίσεις, καθώς και τρόπο διεξαγωγής.    

Στο Εργαστήρι φέτος δημιουργούμε ένα μεγάλο εικαστικό παιχνίδι, σε συνεργασία με την ομάδα της M-ART Manolioudakis, η οποία δημιούργησε και τους 4 υπερήρωες του ΜΤ με «νονούς» εμάς. Απευθύνεται σε σχολικές ομάδες κάθε Τετάρτη και σε μεμονωμένους επισκέπτες, παιδιά 5-10 ετών με τους γονείς τους, πέντε Σαββατοκύριακα το χρόνο, με θέμα πάντα τις τηλεπικοινωνίες,. Εντάσσοντας την ξενάγηση στο πρόγραμμα, φτιάχνουμε ομάδες και μοιράζουμε στα παιδιά τους ρόλους των υπερηρώων ΜΤ, τους οποίους υποδύονται σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Κάθε εργαστήριο είναι διαφορετικό, ως προς τη θεματολογία και τη μέθοδο, αλλά και το δείκτη δυσκολίας.

Εικαστικό Εργαστήριο για γονείς και παιδιά :  ‘Μάντεψε τι είναι;’

Τα παιδιά, αφού πρώτα επιλέξουν και το ρόλο τους ως υπερήρωες ΜΤ,  με την βοήθεια των γονιών τους περιεργάζονται, σκέφτονται, μαντεύουν τη χρήση και τη χρονολογία συγκεκριμένων εκθεμάτων του Μουσείου.
Μέσα από ένα παιγνίδι ερωταπαντήσεων που θα παίξουν μαζί, συλλέγουν πληροφορίες και σχηματίζουν μια καθαρή εικόνα για τα εκθέματα, ανακαλύπτοντας σιγά, σιγά τα μυστικά που κρύβει ο συναρπαστικός κόσμος των τηλεπικοινωνιών και του Μουσείου μας.  
Στη συνέχεια, «συμπράττουν» στη δημιουργία του εικαστικού τους έργου, αντλώντας έμπνευση από το έκθεμα ή τα εκθέματα που θα έχουν εξερευνήσει, με ζωγραφική, κολλάζ, τυπώματα, πλαστελίνη και trash art με στένσιλ.
Τέλος, με ένα «κυνήγι θησαυρού»  και μία στοχευμένη ξενάγηση στην αίθουσα του Μουσείου που φιλοξενεί τα εκθέματα με τα οποία ασχολήθηκαν, ολοκληρώνεται η εμπειρία της επίσκεψής τους.


ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ 
19-20/10/2013   
14-15/12/2013 
15-16/02/2014 
12-13/04/2014

17-18/05/2014

Info
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ
Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά
Για  σχολικές ομάδες:  Τετάρτη   11.00π.μ.-12.30μ.μ.
Για μεμονωμένους επισκέπτεςΣαββατοκύριακα σύμφωνα με το πρόγραμμα: 11.00π.μ.-12.30μ.μ.
Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά εφαρμογή είναι  30.
Όλα τα προγράμματα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ
 Απαιτείται έγκαιρη κράτηση  για τη συμμετοχή. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Τηλ. 210-6201 899  & 210-6201 999, : ote-museum@ote.grwww.ote.gr/mouseio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.