Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Οικογενειακά Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα 
Πρωτότυπες δράσεις για Γονείς με Παιδιά στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Τέσσερα Σαββατοκύριακα το χρόνο (Νοέμβριο, Ιανουάριο, Μάρτιο και Μάιο) το πρόγραμμα για την οικογένεια στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών περιλαμβάνει τρεις ειδικότητες: Ψυχολόγο, μουσειοπαιδαγωγό και εικαστικό. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να απευθυνθούμε σε περισσότερα κοινά και να καλυφθούν διαφορετικές ανάγκες, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης και οργανωμένης μουσειακής εμπειρίας.

Οι  γονείς  έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν, βελτιώνοντας έτσι την επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη μουσειοπαιδαγωγική δράση με σκοπό να μάθουν και να διασκεδάσουν, εφαρμόζοντας μεθόδους ενεργητικής μάθησης.

Στο τελευταίο μέρος του οικογενειακού προγράμματος, υπάρχει χώρος για αυτενέργεια. Παιδιά και γονείς δημιουργούν μαζί ένα έργο τέχνης, το οποίο γίνεται η αφορμή να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να απολαύσουν το χρόνο μαζί και να έρθουν πιο κοντά.
   Αναλυτικότερα:

23-24/11/2013                                             
Θέμα: Σχολικός Εκφοβισμός (bulling)- αίτια, μορφές, ο ρόλος των γονιών.

Tα παιδιά , ηλικίας 7 έως 12 ετών, εξερευνούν το μουσείο με συναίσθημα και με διαδραστικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες ξετυλίγουν το κουβάρι των συναισθημάτων των πολεμιστών, των εφευρετών κ.α. Οι μικροί επισκέπτες ολοκληρώνουν την εμπειρία τους στο μουσείο με δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι. Στη συνέχεια, η εικαστικός τους υποδέχεται στη βιβλιοθήκη του Μουσείου που έχει μετατραπεί σε εικαστικό εργαστήρι, όπου γονείς και παιδιά μαζί φτιάχνουν ένα μόμπιλε συναισθημάτων, για να συνδυάσουν τις εμπειρίες τους μέσω της κοινής γλώσσας της τέχνης 

18-19/01/2014                                           
Θέμα: Μαθησιακές Δυσκολίες-  έγκαιρη αναγνώριση, αντιμετώπιση από την οικογένεια.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει το εργαστήρι συμβουλευτικής ψυχολογίας που απευθύνεται μόνο στους γονείς. Παράλληλα, εκτυλίσσεται  το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά 7 έως 12 ετών.
Και ο Μαρκόνι δεν ήταν σπουδαίος μαθητής…
Ήταν όμως σπουδαίος εφευρέτης!
Ελάτε  να πειραματιστούμε!
Το Μουσείο γίνεται αφορμή για πειραματισμούς....

Στο τελευταίο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, γονείς και παιδιά δημιουργούν, δίνοντας όγκο στα έργα τους με ψηφίδες και άλλα υλικά στο εικαστικό εργαστήρι του Μουσείου.
  
22-23/03/2014       
Θέμα: Εφηβεία- διαχείριση συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια.

Η συμβουλευτική ψυχολόγος βρίσκεται και πάλι στο Μουσείο για να προσεγγίσει αυτό το δύσκολο θέμα για την οικογένεια Η μουσειοπαιδαγωγός, με τη βοήθεια των εφήβων, οργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις από εφήβους για εφήβους. Οι ίδιοι δημιουργούν μια δράση που προέρχεται από αυτούς  για αυτούς.
Η εικαστικός καθοδηγεί ομαδικά αποτυπώματα υπό τους ήχους μουσικής, παροτρύνει τους έφηβους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.    
                                          

17-18/05/2014      
Εορτασμός  Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων-ICOM
                               
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Διεθνή Ημέρα Μουσείων! Επικοινωνήστε με  το Μουσείο και ενημερωθείτε!
Κάτι καλό ετοιμάζει για εσάς το ΜΤ…


Info
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ
Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά
Για  σχολικές ομάδες:  Τετάρτη   11.00π.μ.-12.30μ.μ.
Για μεμονωμένους επισκέπτεςΣαββατοκύριακα σύμφωνα με το πρόγραμμα: 11.00π.μ.-12.30μ.μ.
Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά εφαρμογή είναι  30.
Όλα τα προγράμματα προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ
 Απαιτείται έγκαιρη κράτηση  για τη συμμετοχή. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Τηλ. 210-6201 899  & 210-6201 999, : ote-museum@ote.gr, www.ote.gr/mouseio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.